Australian Labradoodle

De Smoutmolenhoeve – Erkend Belgisch fokker van Australian Labradoodle – Hondenfokker voor het welzijn van de hond.
Deze Australian Labradoodle heeft een Abricoos losse fleece vacht.
Een Australian Labradoodle met een chocolade losse fleece vacht.
Een geel Australian Labradoodle, met een crème, losse fleece vacht.

 

 

Waarom zijn Australian Labradoodles zo onweerstaanbaar?

Een echte Australian Labradoodle van De Smoutmolenhoeve zal je familie compleet maken.

Dit heeft natuurlijk zijn redenen.

Deze zachtaardige en antiallergische honden beschikken over een immens aantal positieve karaktereigenschappen. Als echte familiehonden voelt de labradoodle zich op zijn best in gezelschap. Ze zijn dan ook heel graag bij kinderen om te spelen en te ontdekken.

Waken kan de Australian Labradoodle ook als de beste, er zal niemand ongemerkt je huis binnen geraken, zonder dat onze doodle dit even heeft laten weten. Het is daarna waarschijnlijk wel zo, dat de inbreker eerder zal doodgeknuffeld worden.

De Labradoodles zullen ook aangeven wanneer het tijd is om wat te knuffelen, ze voelen hun baasjes heel goed aan. Daarom zijn ze ook uiterst geschikt als een begeleidingshond, hiervoor zijn ze ook oorspronkelijk gefokt. De Australiër Wally Conron is de geestelijke vader van de Labradoodle en startte met dit ras op vraag van een koppel. De vrouw was slechtziend en de man was allergisch voor honden.

Na enkele generaties fokken ontstond de Australian Labradoodle. De rassen die gebruikt werden om te fokken: Labrador retriever, Poedel, Ierse waterspaniel, Curly coated retriever, Amerikaanse en Engelse cocker spaniel.

Wist je dat een Australian Labradoodle zwemvliezen heeft? Ja hoor, het zijn in principe echte waterhonden. Je zal dit merken wanneer ze tijdens jullie wandelingen liever door de plassen lopen, of er liever zelfs in springen, dan ervoor rond te gaan.

Graag willen we jullie er ook op wijzen dat er een groot verschil zit in een Labradoodle en een Australian Labradoodle. Waar de Labradoodle enkel gekweekt wordt met een Poedel en Labrador, kan je zoals hierboven is geschreven, zien dat er meerdere rassen verweven zijn met de Australian Labradoodle. Door deze unieke mix, kunnen wij ook garanderen dat de vacht allergievrij is en deze niet verhaard.

Wanneer je op zoek bent naar deze eigenschappen, raden we je aan om een echte Australian Labradoodle van De Smoutmolenhoeve aan te schaffen. Wij zijn een officiële kweker dat lid is van de vereniging ALAEU of WALA en erkend is door de dienst Dierenwelzijn met een erkenningsnummer. Je kan onze erkenningsnummer vinden onderaan op de site.

De ALAEU is een overkoepelende Europese organisatie dat toeziet op het fokken, of kweken met Australian Labradoodles. Op deze manier zorgen zij er mede voor dat dit uniek ras, de best mogelijke gezondheid zal hebben, zowel geestelijk als lichamelijk.

De WALA is een wereldwijd overkoepelende organisatie met hetzelfde doel als de ALAEU.

Wat zijn de kleuren van onze Doodles?

De Australian Labradoodles hebben 4 basiskleuren: zwart, chocola, karamel en geel. Door het combineren van genen is het mogelijk om andere kleuren te kweken. De V -en R factor zorgen ervoor dat ook nog bijvoorbeeld, café, abrikoos en zilver, mogelijk zijn.

De labradoodles hebben steeds 4 basiskleuren waarbij de helft door de moeder en de helft door de vader wordt doorgegeven.

Elke kleur hoort bij een basiskleur, hieronder een overzicht:

Zwart:

 • Zwart
 • Blauw
 • Zilver

Bruin:

 • Chocolade
 • Café
 • Lavendel
 • Parchment

Karamel:

 • Karamel
 • Abricoos
 • Crème
 • Wit (roze neus)

Geel:

 • Rood
 • Abricoos
 • Crème
 • Wit (zwarte neus)

Naast al deze kleuren, kan een Labradoodle ook nog meerdere kleuren hebben. Een Parti Doodle heeft voor de helft witte vlekken in zijn vacht en één anderen kleur hierbij. We spreken van Phantom wanneer er nog meer kleuren aanwezig zijn.

Hoe groot worden de Australian Labradoodle puppies?

De Australian Labradoodle heeft ook een rasstandaard. Hier spreken we van kenmerken waaraan de Labradoodle moet voldoen. Momenteel hebben we 3 groottes:

 • Miniatuur : 35 – 42 cm schofthoogte Gewicht : 7 – 13 kg
 • Medium : 43 – 52 cm schofthoogte Gewicht : 14 – 23 kg
 • Standaard : 53 – 63 cm schofthoogte Gewicht : 24 – 35 kg

Meten doen we van de grond, loodrecht tot de schofthoogte of schouderhoogte. De schofthoogte is de bovenkant van de wervelkolom, tussen de schouders.

De echte Australian Labradoodle van De smoutmolenhoeve zal vooral een Mini of een Medium hond worden.

Wat zijn onze echte Australian Labradoodles van de Smoutmolenhoeve toch zo mooi.

Zoals bij andere honden moet een Australian Labradoodle voldoen aan een aantal kenmerken en voorwaarden. Onze Australian Labradoodles zijn levenslustige, elegante verschijningen die opvallen door hun vacht. De vacht van een Australian Labradoodle verhaart niet en heeft geen ondervacht, hierdoor kunnen we aannemen dat ze antiallergisch zijn.

De ogen van onze Doodles zitten vol leven en kleuren. De kleur van de ogen kan, zoals bij andere honden, verkleuren naarmate ze groter worden. Hun blik is indringend en spreekt voor boekdelen. Vaak kan je in hun ogen zien wanneer er deugnieterij zit aan te komen. Door hun lange wimpers hebben ze ook een extra vriendelijke uitstraling.

Hun kop is breed met expressieve wenkbrauwen, waarbij de ogen ver uit elkaar staan. De kop staat ook in verhouding met hun lichaam.

De oren van de Australian Labradoodle beginnen een klein beetje boven de ogen en hangen af, de oren mogen ook niet langer worden dan de onderkaak.

Labradoodles hebben een sterke nek dat licht gebogen is.

Hun sabelachtige staart start redelijk laag.

De achterpoten en billen zijn gespierd, ze kunnen dus goed rennen en springen. Ook zijn schouders zijn goed gespierd met daaronder lange sterke poten. Zijn sterke poten hebben dikke kussentjes en staan mooi recht op het lichaam.

Wist je dit al van onze Labradoodles hun vacht?

Verharen doet de Australian Labradoodle eigenlijk niet (de vacht is nooit in de rui). De vacht is geurloos en heeft geen ondervacht. Doodles verliezen bijna geen huidschilfers hierdoor staan ze bekend als allergievriendelijk en niet astma-opwekkend. 98% van de mensen die allergisch reageren op honden, reageren niet op dit hondenras.

Een goede, wekelijkse vachtverzorging is nodig om vervilting te voorkomen. Te veel wassen is voor de huid van de hond niet goed. Het dode haar dient men te verwijderen met borstelen (zoals haarverlies bij mensen).

Er bestaan 2 soorten vachten voor een echte Australian Labradoodle van de Smoutmolenhoeve :

De Fleecevacht, ofwel curly fleece, is een vacht dat licht en zijdezacht aanvoelt. De vacht kan zowel stijl als golvend zijn. De fleecevacht is het mooist als hij een lengte heeft van ongeveer 10 cm.

De wolvacht is dik en dicht, het lijkt op deze van een poedel maar dan losser. het mooiste is deze vacht wanneer de krullen door de lengte loshangende spiralen vormen.

Beide vachten hebben geen ondervacht, die nieuwe vacht groeit door de oude heen. Als we onze Australian Labradoodle regelmatig borstelen voorkomen we klittenvorming. Als we dit niet tijdig aanpakken bestaat het gevaar dat we onze labradoodle volledig moeten scheren. Dit kunnen we beter voorkomen. Er bestaan speciale borstels dat het borstelen makkelijker maakt, namelijk activet-borstels.

Om je doodle een goede borstelbeurt te geven is het belangrijk dat je hun vacht laag per laag aanpakt en borstelt tegen de richting van de haargroei. Het is belangrijk om reeds op jonge leeftijd je Australian Labradoodle pup dit aan te leren. Zo zorg je ervoor dat je hond op latere leeftijd het borstelen gewoon is en het makkelijker is om de vacht goed te verzorgen.

Oppassen met onze honden hun oren.

Wanneer de oren van je Australian Labradoodle niet goed schoon worden gehouden is er een grote kans op een oorontsteking. Dit is een onaangename situatie voor je doodle. Om dit te voorkomen kan je best op regelmatige basis de oren proper maken, er bestaan speciale producten hiervoor die je gemakkelijk in een dierenwinkel of bij de dierenarts kan krijgen.

Probeer ook het haar in de oren kort te houden zodat er genoeg verse lucht aan de binnenkant van de oren kan komen. De oren van een Australian Labradoodle worden ook al wel eens geplukt, hierbij worden de haren aan de binnenkant zachtjes uitgetrokken.

Verzorg al vanaf pup het gebit van je Labradoodle.

Een gezond gebit is bij een hond zeer belangrijk, hoe gezonder het gebit, hoe gezonder je hond. Laat je Australian Labradoodle al reeds vanaf pupje gewoon worden met het poetsen van zijn gebit. Hiervoor bestaan er speciale tandenborstels en tandpasta. Ook het juiste voeder en bepaalde snacks helpen bij een betere tand hygiëne.

 

Dit zijn echte Australian Labradoodle puppy's van De Smoutmolenhoeve.