De Smoutmolenhoeve

AUSTRALIAN LABRADOODLE

Ras beschrijving

De Australian Labradoodle is de populairste hond van het moment!

Dit heeft natuurlijk zijn redenen.

Deze zachtaardige en anti-allergische honden beschikken over een immens aantal positieve karaktereigenschappen. Als echte familiehonden voelen ze zich op hun best in gezelschap. Ze zijn dan ook heel graag bij kinderen om te spelen en te ontdekken.

Waken kunnen ze ook als de beste, er zal niemand ongemerkt je huis binnen geraken, zonder dat onze doodle dit even heeft laten weten. Het is daarna waarschijnlijk wel zo, dat de inbreker eerder zal doodgeknuffeld worden.

De Labradoodles zullen ook aangeven wanneer het tijd is om wat te knuffelen, ze voelen hun baasjes heel goed aan. Daarom zijn ze ook uiterst geschikt als een begeleidingshond, hiervoor zijn ze ook oorspronkelijk gefokt. De Australiër Wally Conron is de geestelijke vader van de Labradoodle en startte met dit ras op vraag van een koppel, waar de vrouw slechtziend was en de man allergisch voor honden.

Na enkele generaties fokken ontstond de Australian Labradoodle. De rassen die gebruikt werden om te fokken: Labrador retriever, Poedel, Ierse waterspaniel, Curly coated retriever, Amerikaanse en Engelse cocker spaniel.

Graag willen we jullie er ook op wijzen dat er een groot verschil zit in een Labradoodle en een Australian Labradoodle. Waar de Labradoodle enkel gekweekt wordt met een Poedel en Labrador, kan je zoals hierboven is geschreven, zien dat er meerdere rassen verweven zijn met de Australian Labradoodle. Door deze unieke mix, kunne wij ook garanderen dat de vacht allergievrij is en deze niet verhaard.

Wanneer je op zoek bent naar deze eigenschappen, raden we je ook aan om zeker een Labradoodle aan te schaffen bij een officiële kweker dat lid is van de vereniging ALAEU of WALA.

Kleuren

 • Zwart
 • Bruin
 • Caramel/rood
 • Abricoos
 • Blond
 • Wit
 • Mismarks
 • Parti

Formaten

 • Miniatuur : 35 – 42 cm schofthoogte Gewicht : 7 – 13 kg
 • Medium : 43 – 52 cm schofthoogte Gewicht : 14 – 23 kg
 • Standaard : 53 – 63 cm schofthoogte Gewicht : 24 – 35 kg

Vacht

Verharen doet de Australian Labradoodle eigenlijk niet (de vacht is nooit in de rui). De vacht is geurloos en heeft geen ondervacht.

Doodles verliezen bijna geen huidschilfers hierdoor staan ze bekend als allergievriendelijk en niet astma-opwekkend.

98% van de mensen die allergisch reageren op honden, reageren niet op dit hondenras.

Een goede, wekelijkse vachtverzorging is nodig om vervilting te voorkomen. Te veel wassen is voor de huid van de hond niet goed.

Het dode haar dient men te verwijderen met borstelen (zoals haarverlies bij mensen).

Er bestaan 2 soorten vachten :

1.De wolvacht, kleine krullen: deze vacht is dik en dicht, lijkt op de vacht van een poedel maar is iets losser

2.De fleecevacht : curly fleece, losse krullen in een spiraalvorm en wavy fleece, golvende haren die meer open staan